Группа "Гости"   
Вход или Регистрация  
  | RSS ? → Twitter ? → О нас → Связь 
[ Новые сообщения · Личных сообщений · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Модератор форума: modelizm  
Форум Украинских стендовых моделистов » Разговоры не по теме » Флудилка и офтопка » Национализм и патриотизм как диалектические понятия (Обсуждение)
Национализм и патриотизм как диалектические понятия
PEPSДата: Среда, 2007-06-27, 12:36:41 | Сообщение # 1


Страна:
Генерал-полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 829
Репутация: 15
Статус: Offline
Переношу спор в наиболее подходящую для этого тему.

http://litnik.in.ua/
 
 
ceglaДата: Среда, 2007-06-27, 12:36:51 | Сообщение # 2


Группа: Удаленные





Російський шансон небезпечніший, ніж залежність од російського газу

Головною цінністю та зброєю ХХI століття є інформація


Нещодавно у впливовій британській газеті ”Файненшл таймс” вийшло інтерв’ю з виконувачем обов’язки голови Служби безпеки України Валентином Наливайченком. Присвячене воно було причинам нинішньої політичної кризи та основним небезпекам, що підстерігають Україну на її тернистому шляху.

Фактично, основним його посланням стало старе як світ твердження, що в усьому знову винні ”кляті москалі”. ”...Російське політичне втручання, як і відсутність прозорості в поставках енергоресурсів, що надходять в основному з Росії, представляють серйозну загрозу для України, що загрузла в політичній невизначеності”. Слова, безумовно, правильні. Але чи насправді це і є наша головна загроза?

Звичайно, ці тези головного СБУшника країни можна сприймати як ще одну ”шпильку” в черговому дипломатичному конфлікті з нашим північно-східним сусідом. Мовляв, треба якось відповісти на різкі слова Володимира Путіна, який досить прозоро натякнув, що з Ющенком на Україну очікує диктаторський режим. Тут і з’являється лояльний до президента керівник спецслужби, який дає інтерв’ю загальновідомій своєю послідовною антикремлівською позицією газеті. До речі, одразу запитання, що називається, ”на засыпку”: чи часто ви чули, щоб голова, наприклад, ЦРУ, не те що коментував якісь політичні процеси, а й взагалі давав інтерв’ю журналістам? Хоча дивуватись тут, власне, нічому — зараз в Україні, мабуть, не залишилося жодного державного органу, який би не був втягнутий в політичні чвари. СБУ — не виняток. Однак насторожує далеко не це.



Думаєш на 100 років вперед — виховай покоління




Уже на рівні аксіоми сприймається думка про те, що наша так звана політична еліта абсолютно недієздатна і неадекватна тим завданням, які перед нею стоять. І тут виходить людина, яка в силу своєї посади має бути головним охоронцем національних інтересів цієї країни і знову починає розмови про ”злих кацапів”. Фактично це виглядає індульгенцією, відпущенням гріхів для всіх наших політиків, які своєю недолугістю, відсутністю стратегічного мислення, а то й елементарною жадібністю зіпсували історичний шанс, який справді був в України після помаранчевої революції. І які продовжують торгувати країною в своїх меркантильних інтересах, киваючи головою або на Захід, або на Схід.

Тож причини ситуації, в яку зараз потрапила наша країна, зовсім не в російських спецслужбах — які, звичайно, існують.

Першопричиною всього цього є ми самі. Бо не хочемо бачити очевидних речей. У світі давно вже зрозуміли, що головною цінністю та зброєю ХХІ століття є інформація. Хто володіє нею та засобами її подачі суспільству — той володіє всім. І можна з гіркотою констатувати, що в цьому плані Україна не те що не здобула незалежності — вона й надалі залишається колоніальною країною. А як ще можна назвати ситуацію, коли для половини країни головним джерелом інформації слугують новини на першому каналі російського телебачення. Чи нормально, що друга половина дивиться російськомовні ”Подробности” на найпопулярнішому каналі ”Інтер”? Або читає найрейтинговіші знову-таки російськомовні газети. Або слухає суцільний російський низькопробний шансон, який звучить на всіх радіостанціях. Читає російські книжки — українських же ніхто не видає. Тобто, ми перебуваємо в різко ворожому до українства як такого інформаційному просторі.

І це набагато страшніше за міфічних російських агентів або відсутність російського газу. Бо можна бути впевненим: якщо справді газу не стане, то шановні Ахметов, Коломойський, Тарута, Пінчук тощо, яким належить левова частка української промисловості, дуже швидко знайдуть і альтернативні джерела енергії, і способи модернізації виробництва — це ж їхні власні гроші.

І жоден російський агент не зможе завдати більше шкоди іміджу держави, ніж самі українські політики. Як, наприклад, колишній віце-прем’єр із гуманітарних питань і нинішній лідер ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко, який пропонував підтримати українське книговидавництво — але запровадженням квот на ввезення російських книжок!

Доти, доки ми не зрозуміємо, що існування в стані інформаційної залежності і є найголовнішою загрозою національній безпеці, в цієї країни буде дуже сумнівне майбутнє. Є таке гарне китайське прислів’я: думаєш на рік вперед — посади город; думаєш на 10 років вперед — посади дерево; думаєш на 100 років вперед — виховай покоління. Яким може бути покоління, що виховується під акомпанемент ”черного бумера” по радіо або чергового ”петросяуна” в телевізорі — це вже запитання риторичне.
Богдан БУТКЕВИЧ

 

ceglaДата: Среда, 2007-06-27, 12:36:51 | Сообщение # 3


Группа: Удаленные





Quote (Евгений)
А возведенная в ранг государственной политики формула "человек, не говорящий на мове, не может сказать-предложить-сделать ничего полезного для Украины"

Перепрошую, а можна лінк на першоджерела?
Я собі слабо уявляю державного діяча, наприклад, РФ, що не може двох слів зв"язати російською. Навідь Руслан Кадиров може. Ну два точно.

Quote (Евгений)
"Щодо патріотизму, то націоналізм є його вищою формою. У широкому розумінні це майже синоніми." - это софистика и каузистика!!!

А Ви, шановний таварисч, вважаєте що патріотизм і націоналізм несумістні поняття?
 

ЕвгенийДата: Среда, 2007-06-27, 12:37:01 | Сообщение # 4


Страна:
Генерал-майор
Группа: Проверенные
Сообщений: 481
Репутация: 9
Статус: Offline
Уважаемый Богдан!

Вы абсолютно правильно сказали о том. что невозможно поддержать отечественного книгоиздателя введением квот на ввоз российских изданий. Также нельзя вводить ограничения (квоты) на теле- и радиовещание.
Насильно мил не будешь.

Выход один - предложить свой качественный товар! Дайте людям качественные информационные каналы (теле, радио, кабельные, какие-угодно) и они выберут лучшие.
(мне кажется, что моделизм - яркая иллюстрация. при выборе модели разве играет для нас роль национальной принадлежности производителя?)

А народу, который потребляет "низкокачественный" продукт (будь то блатные песенки, дешевая попса, петросян или бабака параска) всегда хватало и будет хватать...

"...Яким може бути покоління, що виховується під акомпанемент ”черного бумера” по радіо або чергового ”петросяуна” ..."
могу добавить и свое личное мнение - постоянное прослушивание молодежью песенок "Океана Эльзы" может привести к таким же дефектам речи. как и у солиста этой группы.


С уважением,
Евгений
 

ceglaДата: Среда, 2007-06-27, 12:37:11 | Сообщение # 5


Группа: Удаленные





Я не Богдан, я просто "размєстіл абяву"...
Але відповім:
Quote (Евгений)
постоянное прослушивание молодежью песенок "Океана Эльзы" может привести к таким же дефектам речи. как и у солиста этой группы.

1. Творчість гурту "Океан Ельзи" хоч і досить розкручений бренд, але не є показовим прикладом якісної української музики. Інша річ що про інших мало хто знає...
2. Як би там не була твори гурту заслуговоють на трохи більшу оцінку, ніж "пємєнкі".
3. Перехід на особистості (дефекти мови) не додає ваги аргументації власної позиції...
 

PEPSДата: Среда, 2007-06-27, 12:37:21 | Сообщение # 6


Страна:
Генерал-полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 829
Репутация: 15
Статус: Offline
А если мне не нравятся песни на украинском И фильмы я хочу смотреть на русском,а не в переводе от украинского Петросяна.Так что мне место в гетто,или в Россию предложите переехать?

http://litnik.in.ua/
 
 
ЕвгенийДата: Среда, 2007-06-27, 12:37:31 | Сообщение # 7


Страна:
Генерал-майор
Группа: Проверенные
Сообщений: 481
Репутация: 9
Статус: Offline
Уважаемый разместитель абяв!

"...Творчість гурту "Океан Ельзи" хоч і досить розкручений бренд, але не є показовим прикладом якісної української музики..."

тогда, вероятно, не стоит всю российскую эстраду сводить к Петросяну?

"...Як би там не була твори гурту заслуговоють на трохи більшу оцінку, ніж "пємєнкі"..."

1. это личное дело каждого, как оценивать то или инное явление;
2. но ведь не танцульки же, правда?

"...Перехід на особистості (дефекти мови) не додає ваги аргументації власної позиції..."
у солиста нет врожденных или приобретенных дефектов речи. но при исполнении своих творов он умышленно издевается над моим слухом, искажая свою речь до неузнаваемости.
Хотя, конечно же, дело вкуса...

"Так что мне место в гетто,или в Россию предложите переехать?"

Именно так. Предлагают вслух, с самых больших трибун.


С уважением,
Евгений
 

КниголюбДата: Среда, 2007-06-27, 12:37:41 | Сообщение # 8


Страна:
Генералиссимус
Группа: Проверенные
Сообщений: 1149
Репутация: 4
Статус: Offline
cegla, Господин Цегла, а при чем тут шансон? Тоже происки москалей? Кстати, шансона на украинском языке я не слышал. Может кто подскажет такой существует в природе??

orikoms.at.ua

Сообщение отредактировал Книголюб - Вторник, 2007-06-26, 20:20:22
 
 
PEPSДата: Среда, 2007-06-27, 12:37:51 | Сообщение # 9


Страна:
Генерал-полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 829
Репутация: 15
Статус: Offline
Quote (Книголюб)
cegla, Господин Цегла, а при чем тут шансон?

абсолютно верное замечание.А на "вышиванки" уже по телеку налюбовались.Каждый флудит про нац. достояние,а сами на тихона зелень шинкуют.Следующие подобные сообщения будут удаляться.


http://litnik.in.ua/
 
 
ceglaДата: Среда, 2007-06-27, 12:38:01 | Сообщение # 10


Группа: Удаленные





Quote (PEPS)
А если мне не нравятся песни на украинском И фильмы я хочу смотреть на русском,

Quote (Евгений)
Именно так. Предлагают вслух, с самых больших трибун.

Quote (PEPS)
А на "вышиванки" уже по телеку налюбовались.

Вельми цікаво було читати це на "Форумє украинских моделістов".
Може було б логічно взяти дещо іншу назву? Наприклад "українофобських"?
Зрештою, можете видалити мої повідомлення. Або... (о ні!!!) навіть забанити (тільки ні це!!!)

 

Форум Украинских стендовых моделистов » Разговоры не по теме » Флудилка и офтопка » Национализм и патриотизм как диалектические понятия (Обсуждение)
  • Страница 1 из 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Поиск:


© Оформление сайта. Назимков В. М. Все права на материалы принадлежат авторам, 2006—2024
Хостинг от uCoz Интернет магазин стендовых моделей