Вставлю свої 5коп. В реальному житті займаюсь розкруткою інтернет ресурсів, і з "професійної точки зору" ситуація виглядає наступним чином.
Ресурс складається з двох частин, сайт і форум.
Форум:
Склалася своя постійна аудиторія, як казали тепла сімейна атмосфера, тут я згоден. Але здатність генерувати актуальні теми практично рівна 0. Зато при появі чогось цікавого, активність моментально наростає (наприклад теми про ІСМ). Кароче нема того, хто міг би флудити (як Книголюб тільки по темі). Такі люди є на кожному форумі, і буває таке, що декілька людей сумарно роблять 20-30% трафіку форума.
Сайт:
Почнем з того шо в нас гнилий двіжок, як я розумію, це повязано з тим, що ми сидимо на фрішному хостингу. Впринципі ця проблема легко вирішується за рахунок спонсорів.
Але найважливішою чвастиною сайту, є його контент, от тут то і починається......"чого нема, того нема" Це питання має також декілька варіантів вирішення.
1. Писати самому. Тут напряжно, якісні речі так швидко не зробиш, тим більше шо йдеться про хобі, а не заробіток. але з іншого боку якісний матеріал ніколи не пропаде. тойже "ФАК для початківців", скільки би іх не було, нормальних з них небагато. А про статті для "профі" я взагалі мовчу, там хібашо на англійській мові шось знайти можна.
2. Вивішувати на сайт інфу для даунлоада. Типу всякі креслення, книжки, мануали. Тут все впирається в хостинг, бо воно багато місця буде хавати. Зато затрати часу на заповнення сайту набагато менші ніж в попередньому випадку.
3. Структурований Каталог лінків. Дуже корисна річ, 100% приведе купу людей на сайт. Це просто вирішить проблему пошуку актуальної інформації. Уявіть собі наприклад таке, коли в категорії якогось конкретного літака чи танка можна знайти купа лінків на креслення, окраски, ін екшн, дескріпшн, кіт рев"ю ітд... Тоже досить швидко робиться і на відміну від попереднього не потребує хостингу.
якшо хто не поняв, шо я мав на увазі: нашому сайту бракує людей, а людей приводить ЯКІСНИЙ контент.
Питайте якшо шо, ше багато такого можу розказати.....