Хто якими фарбами користується, і чому?
|
|
grynjuk | Дата: Среда, 2007-06-06, 12:19:24 | Сообщение # 1 |
Страна:
Генерал-майор
Статус: Offline
| я наприклад користуюсь Хумбролом, Тамією, і Модел мастером(Італері). Хумброл мене пре, через то шо добре лягає. Агдезія просто супер, зубилом не здереш. Ще я помітив, шо якшо сухий хумброл полірнути тряпочкою зі спиртом, то поверхня стає глянцевою, і не треба дути зверху глянцом. Італ тоже хороший, правда трохи гірше тримається і більше смердить. А ше ним добре дути поверх металайзера, шоб потім можна було робити сколоту краску. З хумбролом так не вийде, той по металайзеру злазить повністю якшо здирати.Якшо правильно розвести можна від матової фарби добитися сілкматового ефекту. Таміївський акрил тоже добре тримається, але шось я ше не в"їхав в технологію нанесення фарби, шось він не зовсім рівномірно лягає. Саме цікаве, шо його можна зцарапати ногтьом, але скотч його не травить. ше мене пре GunzeSango але я ним покишо мало красив. а от нітруха Хобби мене взагалі не пре, акрилу правда не пробував. в кого ше які думки з того приводу?
everything you know is wrong
|
|
|
|
garret | Дата: Среда, 2007-06-06, 12:25:10 | Сообщение # 2 |
Страна:
Полковник
| Я пользуюсь акрилом ХоМа. Перед этим пробывал и эмаль ревел, и нитру ХоМа и, акрил Тамия. Больше всего понравилась Хома из-за равномерного нанесения и укрывистости. Плюс у ХоМы есть акриловый грунт, лаки и метталики. Все это можно разводить водой спиртом или водкой. С водкой надо быть осторожно иногда от нее краска сворачиваеться, это потому что в водку кроме спирта и воды добавляют всякие добавки. Крашу кистями все пока устраивает.
http://litnik.in.ua/
|
|
|
|
TRAM23 | Дата: Четверг, 2007-06-07, 11:59:36 | Сообщение # 3 |
Admin
| Quote (garret) | Я пользуюсь акрилом ХоМа | ХоМа ИМХО подходит хорошо для кисти, для аэра она не очень. Тамиевский акрил - хороший но не супер, по зернистости немного меньше чем у нитры Хобби. Quote (grynjuk) | Таміївський акрил тоже добре тримається, але шось я ше не в"їхав в технологію нанесення фарби, шось він не зовсім рівномірно лягає. Саме цікаве, шо його можна зцарапати ногтьом, але скотч його не травить. | Возможно проблема в растворителе, если он не родной. Хотя я разбавлял его этиловым спиртом и качество было отличное. но говорят что нада разбавлять изопропиловым спиртом или родным. А зачем краску царапать НОГТЕМ? Если не устраивает как держится краска - ложите на грунт Хочу попробывать МоделМастер акрил.
Люблю запах напалма по утрам....... Это запах победы......
|
|
|
|
grynjuk | Дата: Четверг, 2007-06-07, 13:28:03 | Сообщение # 4 |
Страна:
Генерал-майор
| так в тому то і прикол, шо розбавляв рідним розчинником. В принципі мені здається шо такий самий ефект на поверхні будуть давати быльшість акрилових фарб, за рахунок капілярних явищ і змочення. Профі кажуть шо так має бути, хоча я не впевнений шо саме про цей ефект йде мова. а на рахунок царапати, то я так, дурью маявся, робив пробну викраску. Просто коли я не знаю як поведе себе фарба, чи коли треба підбирати колір, завжди роблю пробну викраску, шоб не псувати модель. А потім роблю експерименти над викрашеною поверхнею, шоб знати наперед шо можна від неї чекати.
|
|
|
|
TRAM23 | Дата: Четверг, 2007-06-07, 13:52:11 | Сообщение # 5 |
Admin
| Я розбавлял этиловым спиртом и не заметил неравномерности и других артефактов, может с краской что-то нето, или это на любом тамиевском акриле так!
|
|
|
|
grynjuk | Дата: Четверг, 2007-06-07, 14:19:43 | Сообщение # 6 |
Страна:
Генерал-майор
| ну на двох фарбах точно. Але хз, може то я не розібрався докінця і шось впоров. Я прсто привик до нітрухи.
|
|
|
|
lezhakov | Дата: Воскресенье, 2007-06-10, 11:58:07 | Сообщение # 7 |
Страна:
Генерал-майор
| Кто что скажет об ICMовских наборах акрила?Видил 1 и 3 говорят что есть 12шт.5 красок и клей(по штучно не продают) .
та да
|
|
|
|
TRAM23 | Дата: Воскресенье, 2007-06-10, 12:06:53 | Сообщение # 8 |
Admin
| Quote (lezhakov) | Кто что скажет об ICMовских наборах акрила?Видил 1 и 3 говорят что есть 12шт.5 красок и клей(по штучно не продают) | По моему, в тех наборах АКАН! Но я могу ошибаться.
|
|
|
|
grynjuk | Дата: Понедельник, 2007-06-11, 14:20:02 | Сообщение # 9 |
Страна:
Генерал-майор
| Я тоже чув шо там АКАН. Мабуть так і є. Доречі про акан, звідки він прийшов і шо то таке взагалі? Я чув шо то Dupon.
|
|
|
|
Diger | Дата: Понедельник, 2007-06-11, 15:39:46 | Сообщение # 10 |
Страна:
Генерал-майор
| Quote (grynjuk) | Доречі про акан, звідки він прийшов і шо то таке взагалі? Я чув шо то Dupon. | У Львові я його не зустрічав, більше модел мастер, ревел той ж Хамброл, доречі народ тільки не ведітся на "Rainbow" -Італія, має один плюс покриває просто супер, а от схне довго, причому смердить якимось органічими домішками, накшталт рибного жиру фе!, хоча я знаю? може то вмене як втому анекдоті, "або свисток без дирки, або акула глуха" вище сказане стосується тих 3 баночок фарб які я собі взяв , а це : -світлозелений( коли просох поміняв свій колір на світліший чим на кришечці банки) -темнозелений( яб сказав бруднооливковий)-ну той вже краще висихав- за 6 діб -ну і сріблянка, а то взагалі нема слів: півроку назад пофарбував модель досі липне Не знаю як решта палітри продукції ризикувати не став ну його, ліпше нітрухи взяти від Хоми мені прийшлась до душі, як куплю аер попробую акрил П.С. звиняйте друзі за орфографію
тогда сам падбирай калор и сам крась!
|
|
|
|