Ціна фарб Gunze-Sangyo в Україні зменьшилась до прийнятного рівня. Тепер можна придбати в цінах від 12 до 13 гривень за 10мл баночку. Візуально скляна банка в 10 мл виглядає більше ніж 14 мл Revell, враховуючи те що ревелівська банка має обідок (унеможливлює просте виливання з банки) то можна очікувати зміну народної любові. (Звичайно якщо продукція Gunze буде доступна в кожному магазині). Фарби Gunze-Sangyo є двох типів:
Mr. Color назви починаються з C
Hobby Color назви починаються з H
Цього тижня мені попав в руки автомобільний грунт в балончику "Bosny" зразу захотілось випробувати і грун та нову фарбу.
Напис на балончику з грунтом інформував про "Quick drying lacquer spray, Acrylic epoxy, automotive finished" . Слово акрил в назві грунту довіри не додає. Якщо емалі зверху на акрил класти допускається, то нітрофарбу не рекоментдується. Акрил слабо "чіпляється" до поверхні і нітрофарба може її розчинити.
Покривши поверхню автомобільним грунтом і зачекавши добу (грунт не зашкодив пластику і не став його плавити) помітив що автомобільний грунт більш ніж бажано шліфувати. Поверхня стає більш шершава ніж в ревелівського грунту.
Після цього вирішив нанести зверху Mr.Color №С60 (RLM02) . Цікавило питання чи вистоїть автомобільний грунт вплив фарби ?
Фірмового розчинника в мене не було і я спробував розвести Текіріллою , якою я розводжу ревелівські фарби. Фарба відмовилась розводитись і теруріловским Lakka-Benzini Зате з радістю розвелась відчизняним 647.
Вітчизняний 646 є аналогом текуріли 1050, тому лити його не пробував.
Фарба пробачила помилки в малюванні: спеціально спробував робити переливи фарби (в центрі на замку гармати), розводилось в співідношенні 1:1. Витрати фарби порівняно з ревелом меньші. Поверхня не грунтувалась
результат на фото
Також грунт перевірив ревелом:
Ліва частина шліфований грунт з балончика, центр, нешліфований. права частина контрольна : з аерографа нанесений ревелівський сірий грунт.
Зверху все пофарбовано Revell #17