Группа "Гости"   
Вход или Регистрация  
  | RSS ? → Twitter ? → О нас → Связь 
[ Новые сообщения · Личных сообщений · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: modelizm  
Фарба Mr.Color та автогрунт
sergkhДата: Понедельник, 2008-06-16, 13:12:03 | Сообщение # 1

Сержант
Статус: Offline
Ціна фарб Gunze-Sangyo в Україні зменьшилась до прийнятного рівня. Тепер можна придбати в цінах від 12 до 13 гривень за 10мл баночку. Візуально скляна банка в 10 мл виглядає більше ніж 14 мл Revell, враховуючи те що ревелівська банка має обідок (унеможливлює просте виливання з банки) то можна очікувати зміну народної любові. (Звичайно якщо продукція Gunze буде доступна в кожному магазині).

Фарби Gunze-Sangyo є двох типів:
Mr. Color назви починаються з C
Hobby Color назви починаються з H

Цього тижня мені попав в руки автомобільний грунт в балончику "Bosny" зразу захотілось випробувати і грун та нову фарбу.
Напис на балончику з грунтом інформував про "Quick drying lacquer spray, Acrylic epoxy, automotive finished" . Слово акрил в назві грунту довіри не додає. Якщо емалі зверху на акрил класти допускається, то нітрофарбу не рекоментдується. Акрил слабо "чіпляється" до поверхні і нітрофарба може її розчинити.
Покривши поверхню автомобільним грунтом і зачекавши добу (грунт не зашкодив пластику і не став його плавити) помітив що автомобільний грунт більш ніж бажано шліфувати. Поверхня стає більш шершава ніж в ревелівського грунту.

Після цього вирішив нанести зверху Mr.Color №С60 (RLM02) . Цікавило питання чи вистоїть автомобільний грунт вплив фарби ?

Фірмового розчинника в мене не було і я спробував розвести Текіріллою , якою я розводжу ревелівські фарби. Фарба відмовилась розводитись і теруріловским Lakka-Benzini Зате з радістю розвелась відчизняним 647.
Вітчизняний 646 є аналогом текуріли 1050, тому лити його не пробував.
Фарба пробачила помилки в малюванні: спеціально спробував робити переливи фарби (в центрі на замку гармати), розводилось в співідношенні 1:1. Витрати фарби порівняно з ревелом меньші. Поверхня не грунтувалась
результат на фото

Також грунт перевірив ревелом:
Ліва частина шліфований грунт з балончика, центр, нешліфований. права частина контрольна : з аерографа нанесений ревелівський сірий грунт.

Зверху все пофарбовано Revell #17

grynjukДата: Понедельник, 2008-06-16, 20:30:10 | Сообщение # 2

Страна:
Генерал-майор
Mr. Color добре розводиться розчинником для тамієвського грунту (Tamiya Laquer Thinner) і Акан-овським розчинником.

everything you know is wrong

PEPSДата: Вторник, 2008-06-24, 18:04:55 | Сообщение # 3

Страна:
Генерал-полковник
Что в этих красках,подразумевается под словом "база"(основа)?

http://litnik.in.ua/

Сообщение отредактировал PEPS - Вторник, 2008-06-24, 18:05:36

sergkhДата: Пятница, 2008-06-27, 10:40:42 | Сообщение # 4

Сержант
В мене наявні три фарби з номерами 36 37 60
На жодній з них не написано слова Base
Який в вас номер ?

Дивлячись на цей малюнок
http://www.gunze.cz/texty/images/Gunze-vzornik-Mr.Color.jpg
видно що #1 це глянцевий (G) білий/ що значить Р невідомо

А 60 яким я помалював башту зсередини для проби це
Напівглянцевий (RLM02) сірий / використовувався в німеччині 2 світова війна
Що означає А теж невідомо

Якщо в вас "HObby color" то там є поділ на основні кольори base та кольори для везерінгу

Сообщение отредактировал sergkh - Пятница, 2008-06-27, 17:57:30

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

© Оформление сайта. Назимков В. М. Все права на материалы принадлежат авторам, 2006—2024
Хостинг от uCoz Интернет магазин стендовых моделей